dinsdag 5 maart 2013

In de spotlight: Veg!

veg!

Groenten zijn hip!
Groenten zijn hip! Kijk maar naar de populariteit van chefs zoals de Franse groentegod Alain Passard en, in ons eigen kikkerlandje, Niven Kunz en Jonathan Karpathios, die in hun restaurants laten zien hoe geweldig het is met groenten te koken. En ook in de boekhandel prijken steeds meer fantastische kookboeken waarin het allemaal draait om groenten. Zo is Plenty van Yotam Ottolenghi al een hele tijd mijn 'groentebijbel' en sinds kort staat er weer 'n nieuwe 'groentetopper' in mijn boekenkast!

De stuipen op het lijf
Heeft al dat nieuws over paarden-, ezel- en ander mysterieus vlees je nu de stuipen op het lijf gejaagd en wil je voorlopig even geen vleesje op je bord, maar heb je geen idee hoe je groenten echt lekker en spannend kunt bereiden dan is Hugh Fearnley-Whittingstall je man! Zijn achtste River Cottage kookboek Veg! staat bomvol inspirerende groentegerechten. Wat dacht je van ribollita met cavolo nero, bloemkoolpakora's met tamarinderaita en tarte tatin van babybietjes?

Notoire carnivoor
Hoewel Fearnley-Whittingstall (net als Ottolenghi trouwens) geen vegetariër is - maar zelfs een notoire carnivoor - is Veg! een boek met een boodschap. Hij zou graag zien dat we meer groenten (en dus minder vlees en vis) gaan eten want groenten zijn "beter voor ons en onze planeet". Daarnaast zijn groenten ook nog eens heel lekker en hoeven vega-recepten helemaal niet saai te zijn, zo bewijst hij in Veg! Binnenkort volgt zo'n verrassend receptje uit het boek...

Titel: Veg! Het River Cottage boek met groenten in de hoofdrol
Auteur: Hugh Fearnley-Whittingstall
Uitgever: Becht
ISBN: 9789023013655
Prijs: € 24,95

Met dank aan Uitgeverij Becht (thanks Philippine!) voor het recensie-exemplaar (ennuh... nope, hoewel ik dit kookboek gekregen heb, is mijn mening over dit boek daardoor niet bepaald).

1 opmerking:

  1. Ik heb dit boek ook en er staan werkelijk heerlijke dingen in. Ook wat minder met specerijen, en dat vindt mijn jongste zoon dan weer heel fijn.
    Groeten,
    Tonia

    BeantwoordenVerwijderen