vrijdag 10 mei 2013

De Kookfabriek in Rotterdam

Het 'industrieterrein' van De Kookfabriek breidt zich steeds verder uit in Nederland: na Den Haag en Amsterdam is nu Rotterdam aan de beurt. Én er zijn zelfs al plannen voor nog meer Kookfabrieken in Utrecht en Eindhoven, vertelt Jan Maarten Kruyt, één van de vier initiatiefnemers. Maar nu eerst even terug naar de feestelijke opening van De Kookfabriek in 010!


Stoer
De nieuwste Kookfabriek bevindt zich in het St. Jobsveem, een statig rijksmonument en voormalig pakhuis in het oude havengebied van Rotterdam (Lloydkwartier). Het interieur van de kookstudio sluit perfect aan bij het karakter van de oude Rotterdamse haven: industrieel design, stoere pilaren en robuuste houten balken. In het oog springend zijn de coole kookunits met steigerhouten planken die met mooi weer zo naar buiten – op het terras aan het water met uitzicht op de Euromast! – kunnen worden gerold, zo vertelt mede-eigenaar Marc Klok me enthousiast.

Bron: Pitch Communicatie & PR via Facebook

Culinair ambassadeur
Bij De Kookfabriek kun je allerlei inspirerende kookworkshops volgen: heerlijk samen Aziatisch koken, iets lekkers bereiden uit de mediterrane keuken of zelfs een Masterclass volgen bij Julius Jaspers, het kan allemaal. Culi-ambassadeur Jaspers ontwikkelde speciaal de recepten voor de workshops bij De Kookfabriek. Er wordt gekookt met de seizoenen en per gerecht worden, naast basisingrediënten als bloem en boter, vijf ingrediënten gebruikt. De recepten zijn stuk voor stuk bijzonder, maar wel toegankelijk zodat je ze ook thuis gewoon kunt maken, aldus Klok.

Glitter & glamour
Op een openingsfeest van een heuse kookstudio horen natuurlijk geweldige hapjes! Kookfabriek-ambassadeur Julius Jaspers stelde speciaal voor de gelegenheid een fantastische keukenbrigade samen met culi-toppers uit Rotterdam en omstreken. Zo kon je heerlijk meekijken over de schouder van Jos Grootscholten van Restaurant Perceel *, Jenny Loh & Shun Po Fan van Asian Glories, Jim de Jong van Restaurant De Jong en Jeroen Granneman van Parkheuvel **.
   Wat ik zoal heb gegeten? Tonijnsalade met wakame & glasnoedels (Julius Jaspers), 'n luchtig Chinees hamburgertje met krokant buikspek (Asian Glories), oesters à la meunière (Restaurant Perceel), gemarineerd gekookt buikspek van Bommeriger big met crème fraîche, kaviaar & ossenstaartgelei (Parkheuvel) en langoustine, tulpenblad, koolrabi, een schuimige wolk van zeewater & glitters (Restaurant De Jong). Tel daar 'n champi of twee bij op en je begrijpt dat 't een enorm geslaagd feestje was ;-)


Meer info over alle culi-activeiten bij De Kookfabriek vind je hier.

De Kookfabriek Rotterdam
Lloydstraat 24
Rotterdam
010-2680063

1 opmerking: