vrijdag 2 november 2012

Arabia bij je thuis: om je vingers bij af te likken!


Merijn en Nadia zijn terug! In Arabia bij je thuis worden de 1001 mysteries van de Arabische keuken ontrafeld: de meiden van Arabia nemen je mee naar de souk (Arabische markt) en vertellen je alles wat je moet weten over de lekkerste Arabische ingrediënten die je daar kunt kopen. En natuurlijk staat hun nieuwste kookboek ook weer vol met de meest verrukkelijke recepten!

Freekeh
Voor hun derde Arabia-boek bleven Merijn en Nadia gewoon thuis. Ze hadden nog genoeg inspiratie van hun eerdere reizen voor Arabia en Bismilla Arabia en bovendien is de Arabische keuken in Nederland heel dichtbij. Overal vind je tegenwoordig fijne Marokkaanse, Turkse, Midden-Oosterse en Mediterrane winkels, maar wat is nu precies smen, hoe bewaar je freekeh en wat voor lekkers maak je met sumak?
   In Arabia bij je thuis, dat niet zoals hun vorige boeken naar land of gebied is ingedeeld maar naar 21 ingrediëntgroepen (zoals couscous, bulgur of kikkererwten), leggen ze op enthousiaste manier uit wat je met deze en nog veel meer typisch Arabische basisingrediënten kunt doen. Na alle handige tips en tricks volgen per hoofdstuk vier of vijf verleidelijke recepten, elk met een foto van vaste Arabia-fotograaf Sven Benjamins (om van te smullen!). Wat dacht je van lamstajine met vijgen, kaneel & rozemarijn? Of bulgursalade met meiraapjes, gekonfijte citroen & granaatappel-walnotendressing?

'Eetbare liefde' om te delen!
Met dit boek in huis wil je nog maar één ding: snel naar je Turkse of Marokkaanse buurtsuper, aan de slag in de keuken en al je familie en vrienden uitnodigen voor een heerlijk Arabisch feestje! Om je daarbij te helpen geven Merijn en Nadia achterin het boek ook nog eens lijstjes van de beste Arabische winkels en Arabia-menu's. Om je Arabische feest compleet te maken delen ze ook hun favoriete Arabische muziek!

Dubbel feest
Het Arabia-feestje wordt alleen maar leuker, want Merijn en Nadia zijn met Arabia bij je thuis genomineerd voor Kookboek van het Jaar 2012! Ben je fan van de Arabia-boeken en de Arabische keuken? Stem dan hier.

Dit weekend komt er nog een recept uit het boek op m'n blog: een bulgursalade om je vingers bij af te likken ;-)

Verwen jezelf − en je familie, vrienden en buren − met dit boek en word ook verliefd op de Arabische keuken!

Titel: Arabia bij je thuis
Auteur: Nadia Zerouali & Merijn Tol
Uitgever: Kosmos Uitgevers
ISBN: 9789021552200
Prijs: € 29,95

8 opmerkingen:

  1. Ik vind het ook een geweldig boek en ook fijn dat er zoveel informatie in staat. Ik heb inmiddels op ze gestemd! Die bulgursalade staat bij mij ook al op het programma. Ben nu even helemaal in de ban van broodbakken!
    Fijn weekend, Caroline

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb nog geen boek van hen, maar je doet me toch twijfelen nu ... dit lijkt me echt wel de moeite!
    Probleem is wel dat ik geen Turkse of Marokkaanse winkeltjes in de buurt heb, dus de ingrediënten zijn soms moeilijker te krijgen, hier op het Vlaamse platteland :-).
    Groetjes,
    Marian

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Marian,

      Das wel balen zeg... Weet niet precies waar je woont, maar er staan ook wat adresjes in Antwerpen en Gent op de site van Nadia & Merijn: http://www.nadiaenmerijn.nl/adressen/

      Verwijderen
    2. Dank je wel voor de tip, Kelly, dan moet ik toch eens gaan zien, want Antwerpen is nu ook weer niet zo ver weg voor mij :-).

      Groetjes
      Marian

      Verwijderen
  3. Lijkt me geweldig, maar wat Marian hierboven al schreef over het moeilijk verkrijgen van Turkse/Marokkaanse ingrediënten op het Vlaamse platteland is voor mij hier op het Franse platteland natuurlijk ook van toepassing.... Groetjes, Lisette

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat ontzettend jammer; kan je helaas niet helpen aan Franse adresjes...

      Verwijderen
  4. Bismilla Arabia staat nog steeds op mijn verlanglijstje, daar plaatsen we deze gewoon bij. Lijkt me wederom een fijn boek.

    BeantwoordenVerwijderen