zaterdag 27 oktober 2012

Kookboek van het Jaar 2012 - And the nominees are


Vergeet de VVD, de PvdA, Obama en Romney, de verkiezingsstrijd om Kookboek van het Jaar 2012 is losgebarsten! Deze week werden de twaalf genomineerde kookboeken bekendgemaakt:

Categorie Nederlands
Arabia bij je thuis, Nadia Zerouali & Merijn Tol
Het Nederlands bakboek, Gaitri Pagrach-Chandra
Home Made Zomer, Yvette van Boven

Categorie Vertaald
Barbecue & Plancha, Stéphane Reynaud
Het vintage tea party boek, Angel Adoree
Veg!, Hugh Fearnley-Whittingstall

Categorie Chefs
Heston Blumenthal thuis, Heston Blumenthal
Mugaritz, Andoni Luis Aduriz
Ricardo, Ricardo van Ede

Categorie Beste initiatief
Het Nederlands viskookboek, Bart van Olphen
Street food India, Mirjam Letsch
Wereldeters, Marjolein de Vlaam

Spannend
Vooral in de categorie Nederlands wordt het spannend, denk ik. Wat 'n heerlijke boeken! Ik kan in ieder geval niet kiezen... Twee van de drie genomineerde kookboeken (Arabia bij je thuis en Home Made Zomer) staan in mijn boekenkast en, belangrijker nog, vinden heel vaak de weg naar mijn keuken :-)


Het Nederlands bakboek staat vol met baksels uit de Nederlandse bakcultuur. Gek genoeg heb ik dit bakboek (nog) niet in mijn kookboekenverzameling, maar als bakfanaat moet ik dit boek natuurlijk hebben!

 Home_Made_Zomer

Home Made Zomer is een echt feel good kookboek vol verrassende zomerse recepten van Yvette. Haar eerste boek, Home Made, werd in 2010 Kookboek van het Jaar. Lees hier mijn blogpost over Home Made Zomer.


Arabia bij je thuis is mijn nieuwste aanwinst en wat ben ik hier blij mee. Echt 'n boek om je vingers bij af te likken! In mijn volgende blogpost verschijnt m'n recensie over het derde boek van Merijn & Nadia, gevolgd door een verslavend lekker recept.

Stem je mee?
Op maandag 14 januari 2013 worden de winnaars bekend gemaakt. Naast de vakjury mag ook jij meestemmen. Het kookboek met de meeste stemmen wint de Gouden Garde publieksprijs 2012. Stem hier op je favoriete kookboek.


Geniet van je weekend!

2 opmerkingen:

  1. Ik heb gestemd op"Arabia bij je thuis". Hun eerste twee boeken vond ik niet zo geweldig, maar dit derde boek is echt een aanrader! Heerlijke recepten en heel veel informatie over de ingrediënten. Ben benieuwd wat je gemaakt hebt. Met de "Home-made" boeken heb ik niet zoveel, heb ze al verschillende keren meegenomen uit de bieb, maar kan er niet enthousiast over worden. Hoewel ik haar laatste boek wel de beste vind van de drie.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het Nederlands bakboek staat ook op mijn lijstje, lijkt me een heerlijk boek. Het zal nog spannend worden tussen de genomineerde boeken!

    BeantwoordenVerwijderen