vrijdag 30 november 2012

Foodie in Florence

Florence. De stad van de Duomo, de Ponte Vecchio en de David van Michelangelo. En ook absoluut de stad van la dolce vita: een geweldige stad voor elke foodie!

Al mercato
Een echt must-do voor culi-liefhebbers is een tripje naar de markt. Ik bracht een bezoekje aan de Mercato Centrale, de overdekte markt in het historische centrum van Florence. Hier doe je je boodschappen samen met de locals − al is het toerisme hier ook wel doorgedrongen; neon gele limoncello in foute flesjes in de vorm van de laars van Italië en kitscherige pasta in allerlei kleuren en vormen kom je hier ook tegen...
   Ik keek m'n ogen uit op deze markt: prachtige artisjokken, geweldige tomaten, porcini, inktvis, verse pasta, enorme Parmezaanse kazen, varkensoren, lampredotto en trippa (koeienmaag of -pens; de Florentijnen zijn dol op orgaanvlees).


Carciofi en Fiorentini

Op de linkerfoto zie je helemaal rechts bovenaan lampredotto, op de foto rechts trippa.


Echte must-eat op de Mercato Centrale is een panino con bollito van Nerbone: een broodje gekookt rundvlees met een groene saus van onder meer basilicum & peterselie en een pittige rode saus van vijf verschillende pepers. Te lekker!

Check die sigaret?!

"L’Agricoltura va in città": een fantastische markt op het Piazza della Repubblica met (h)eerlijke lokale producten van vrouwelijke ondernemers. Stukje pecorino met truffel gekocht en lekker met een wijntje opgepeuzeld!

Gespot in Siena: de grootste pompoen ever!

La dolce vita
De Florentijnse keuken: *zucht* Eenvoudig, maar oh, zo lekker! Kijk gewoon mee naar de plaatjes ;-)

Bruschetta met kippenleverpaté (typisch Toscaans) en bruschetta met tomaat en basilicum. De tomaten in Italië zijn echt ongelooflijk: je proeft gewoon de Toscaanse zon!

In Italië moet je natuurlijk pasta en pizza eten! De lekkerste pizza eet je in een restaurant met een forno a legna, een authentieke houtoven.

Een heerlijke steak in een enorme plas olijfolie en konijn (konijn is erg populair in Toscane).

Dolci: cantuccini met vin santo en cheesecake staan hier vaak op de menukaart: yay!

Cin cin met een lekkere gelato ;-)


Geniet van je weekend!

2 opmerkingen:

  1. Mooie foto's zeg, Florence is ook zo fijn..

    Fijn wknd!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh genieten...!!De foto's zijn om van te watertanden - laat staan hoe dat in het 'echt' moet zijn geweest. Jij ook fijn weekend. Groeten uit Frankrijk, Lisette

    BeantwoordenVerwijderen