donderdag 28 april 2011

Aardbeien Cupcakes met Aardbeien Prosecco Cream Cheese Frosting


Toen ik het artikel over de allereerste Create4fun Cupcake Challenge met als thema aardbei las, wist ik direct wat ik wilde doen met mijn cupcakes! Ik vind aardbeien heerlijk met bubbels en chocolade, dus wilde ik graag Prosecco en chocolade gebruiken voor de Aardbeien Cupcakes. Op de markt heb ik lekkere aardbeien gekocht en ik vond ook nog schattige, papieren cakevormpjes met aardbeitjes erop: perfect voor deze Aardbei Cupcake Challenge.


Met de aardbeien en cakevormpjes in huis en smaakideeën in m’n hoofd kon ik aan de slag met mijn Aardbeien Cupcakes. Ik heb luchtige vanille cupcakes gebakken met citroenschil voor een fris accent, gehakte pistachenoten voor een lekkere bite en stukjes witte chocolade voor wat extra zoetigheid. De chocolade en nootjes smaken geweldig samen en zijn heerlijk bij de aardbeien, die ik voor het bakken in het midden van de cupcakes heb gedaan.


Voor de Cream Cheese Frosting heb ik eerst aardbeien gemarineerd in balsamicoazijn, suiker en een beetje peper om de smaak van de aardbeien te versterken. Daarna heb ik ze gepureerd en gezeefd. De puree heb ik samen met wat Prosecco toegevoegd aan de frosting.
  
De frosting heb ik nog wat rozer gemaakt met een klein beetje roze kleurstof. Sommige swirls bestaan uit twee tinten roze, dit effect krijg je door in een spuitzak eerst drie of vier strepen donkerdere frosting (met ietsje meer kleurstof) aan te brengen. Daarna vul je de spuitzak met de lichtroze frosting. Voor een fellere tint kun je ook direct de kleurstof in de spuitzak aanbrengen met een kwastje. De swirl heb ik gemaakt met een 1M spuitmondje.

Om de Aardbeien Cupcakes helemaal af te maken heb ik aardbeien gedipt in pure chocolade en gedecoreerd met gesmolten witte chocolade. 

De cupcakes zijn heerlijk met een glaasje Prosecco!

4 opmerkingen:

 1. Ha Kelly, wat een leuke website heb jij! Ben benieuwd wat voor baksels er nog meer op gaan komen. Deze aardbeiencupcakes zien er in ieder geval al heerlijk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Lisa: leuk je hier te zien op mijn blog. Bedankt voor het compliment!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vandaag (dankzij John) de variant met framboos geproefd! Heerlijk!!!
  Groet van een blije collega van John (Annette)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Annette: dank je wel voor je enthousiaste reactie! Ben blij dat ze lekker waren :-D

  BeantwoordenVerwijderen