woensdag 17 augustus 2011

The Great British Bake Off

Yay! The Great British Bake Off is back!

The Great British Bake Off is een soort MasterChef, maar dan voor amateurbakkers met alleen maar bake challenges. Van macarons tot scones, van pies tot cupcakes; je ziet het allemaal voorbijkomen in dit Engelse programma.
   Net als in het 1e seizoen bestaat de jury uit Mary Berry, the Queen of Cakes, van wie je het recept voor custard kunt terugvinden op mijn blog. En Paul Hollywood, één van Engelands bekendste ambachtelijke bakkers, die elke keer weer zijn ongezouten mening geeft: "It's disgusting", zegt hij na het proeven van een cupcake van één van de 12 deelnemers in de 1e aflevering van dit nieuwe seizoen (het zal je maar gezegd worden).
   De presentatie is weer in handen van Mel Giedroyc en Sue Perkins. Ik vond dit duo enorm grappig in het 1e seizoen, vooral Sue, maar dat is ook niet zo gek want ze blijken onder meer comédiennes te zijn. Zij geven het programma in ieder geval 'n extra leuk tintje.

The Great British Bake Off
Op de foto (van l naar r): Paul Hollywood, Sue Perkins,
Mel Giedroyc en Mary Berry. Bron: the Guardian

Heb jij ook zin in dit inspirerende bakprogramma met 'n snufje humor zorg dan dat je op dinsdagavond om 21:00 uur voor de tv op de bank zit! The Great British Bake Off wordt uitgezonden door BBC Two. De 1e aflevering was gisteren al op tv, maar don't worry als je deze (net als ik) gemist hebt, op zondag om 12:30 kun je de herhaling kijken. De aflevering is eveneens makkelijk online te bekijken (je vindt ook alle afleveringen van het 1e seizoen terug).
   Ik heb de 1e aflevering vanochtend online bekeken en raak elke keer weer enorm geïnspireerd na het zien van The Great British Bake Off! Één van de opdrachten in deze 1e aflevering was het bakken van 24 cupcakes in 2 uur, in mijn volgende bericht zal ik daarom  'n recept voor cupcakes posten!

10 opmerkingen:

 1. Oooh, hou ik al maanden de website in de gaten, kijk ik even niet, is het al begonnen! Heel erg bedankt voor de herinnering. Ik ga de eerste aflevering maar even online kijken :).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben hier zoiets en dat heet Nestle bake off.Het is altijd fantastisch om te vol=gen wat amateur bakers alles kunen;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Lisa: echt ideaal dat het zo snel online staat, was ik helemaal blij mee ;-) Veel plezier met kijken!
  @Dzoli: leuk, dat ga ik eens even googlen, wie weet staat dat ook wel online. Vind dit soort programma's echt heerlijk om te kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. BBC Foodprogramma's zijn echt helemaal geweldig. Een genoegen om naar te kijken. En het gaat ook echt altijd alleen maar over het eten. Geen ego-dikdoenerij en zo.
  Bovendien vind ik hun keukentjes altijd zo snoepig.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Nell: ben ook gek op de kookprogramma's van de BBC, m'n vriend is er ook zo blij mee... not ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi, hoe kan ik deze programma's online bekijken?
  Vast bedankt,
  Natasja.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Natasja: leuk hè The Great British Bake Off! Via deze link: http://watchseries.eu/serie/the_great_british_bake_off vind je alle afleveringen van het 1e en 2e seizoen (de laatste aflevering staat er nu nog niet) terug. Als je op 'n aflevering klikt krijg je weer een lijst met links, hiervan ken ik alleen videobb.com en megavideo.com. Veel plezier met kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Geweldig, dank je! Ik heb de serie 1 gedownload via isohunt. Heerlijk!
  Doei,
  Natasja.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat leuk zeg, ik ga het ook eens kijken!
  Groetjes van een naamgenoot ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @Kelly ;-): leuk! Vind 't echt heerlijk om naar te kijken, veel plezier ermee!

  BeantwoordenVerwijderen