zaterdag 22 oktober 2011

World Chocolate Masters 2011

De beste dj ter wereld mag dit jaar dan wel niet uit Nederland komen, de beste chocolatier ter wereld komt dat wel! Gisteren werd Frank Haasnoot gekroond tot World Chocolate Master 2011.

Frank Haasnoot

Van 19 tot en met 21 oktober werden in Parijs de World Chocolate Masters 2011 gehouden. Het WK voor chocolatiers ging dit jaar met het thema, 'cacao, het geschenk van Quetzalcoatl', terug naar de oorsprong van cacao en chocolade. In drie dagen tijd moesten 19 chocolatiers van over de hele wereld, met de Azteekse god Quetzalcoatl als inspiratie, een groot showstuk, een kleiner showstuk in de vorm van een ketting, 2 chocoladetaarten, 6 desserts en verschillende bonbons creëren.

Quetzalcoatl

De afgelopen dagen heb ik de competitie gevolgd via filmpjes van de kandidaten en hun prachtige chocoladecreaties. Echt ongelooflijk wat deze kunstenaars maken van chocolade! Ik heb echt met spanning naar de − soms zenuwslopende − filmpjes gekeken. Wanneer de kandidaten hun showstukken vervoeren houd je echt je adem in... (check dit filmpje). Als je de documentaire Kings of Pastry (aanrader!) kent dan weet je precies wat ik bedoel.
   Leuk detail is dat Jacquy Pfeiffer, één van de kandidaten die in Kings of Pastry meedeed aan de strijd om uitgeroepen te worden tot beste patissier van Frankrijk, nu zelf jurylid was bij de World Chocolate Masters 2011.

De spannende ontknoping van de World Chocolate Masters 2011 was gisteren live te volgen op de site. In dit filmpje kun je Frank Haasnoot (werkzaam bij Dobla in Alkmaar), met ondermeer Robin Hoedjes (van Crème de la Crème te Zoeterwoude, waarover ik eerder schreef in dit artikel), in actie zien.
   De ontlading bij Frank Haasnoot was na de maandenlange voorbereiding en de spanning van de afgelopen 3 dagen enorm; hij vloog op de winnaar van vorig jaar af en tilde hem in de lucht van blijdschap. Dit en nog veel meer mooie momenten kun je terugkijken in deze video.
  
Warrior, showstuk Frank Haasnoot


Bron: afbeeldingen zijn afkomstig van de site van de World Chocolate Masters 2011

3 opmerkingen:

 1. Wpw/Wat een eer;) Voor Nederland;)Ik ga deze jonge talent metteen opzoeken..op de net natuurlijk:)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vol bewondering zitten kijken! Zo knap dat zij dat kunnen maken met chocolade:)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Dzoli: zeker 'n eer en een fantastische prestatie!
  @We love Sweet stuff: ik ook; geweldig hè, al die prachtige chocoladecreaties!

  BeantwoordenVerwijderen