donderdag 5 juli 2012

Met m'n liefje in de keuken van Sucre!

Een kijkje in de keuken van restaurant Sucre. Wie wil dat nou niet? Ik mocht er, samen met een aantal andere enthousiaste foodies, een workshop Patisserie volgen onder leiding van het culinaire brein van Sucre, Peter Scholte. Deze chef-kok en patissier heeft een interessant track record: zo werkte hij onder meer met Raymond Blanc en bij het beroemde elBulli en nu stond yours truly gewoon naast hem in de keuken − just one handshake away from Ferran Adrià ;-)

Buikje vol = happy foodies!

Deze zoete workshop werd georganiseerd door MonChou (letterlijk vertaald 'mijn liefje') − je weet wel, de roomkaas van die taart met bastognebodem en kersen on top. Wist je, trouwens, dat er in Nederland jaarlijks meer dan 2,5 miljoen MonChou taarten worden gemaakt! Nu heb ik deze taart al jaren niet meer gegeten (als puber was ik er gek op!), maar MonChou gebruik ik altijd voor bijvoorbeeld frostings of wanneer ik weer eens een cheesecake maak!

In de keuken van Sucre maken we vier verschillende desserts met MonChou:

• Panna Cotta met diverse bereidingen van sinaasappel
• Cheesecake met crème suisse, yoghurtsorbet, gekarameliseerde filo, frambozen & lavendelgel
• Nemesis, een dessert voor de echte chocoholics met espressomousse (in stikstof bereid!)
Deconstructed kersenvlaai met diverse bereidingen van champagne

Ik stort me, samen met Levine, Emma en Stephanie, op de o zo bekende Sucre cheesecake, één van de signature dishes van chef Peter. We mengen, kloppen, koken en bakken dat het een lieve lust is! En met succes: de desserts zijn stuk voor stuk plaatjes en allemaal zo ontzettend lekker!

Delicious Desserts!

Het was niet alleen een heerlijke, zoete middag maar ook heel inspirerend om een verdomd goede patissier als Peter Scholte zo gedreven bezig te zien met moleculair koken à la Ferran Adrià (met ingrediënten als algin en calcic die samen zorgen voor sferificatie) en spectaculaire technieken als het bereiden van espressoschuim met stikstof (zoals ik dat ook al zag op Taste of Amsterdam)!


Wil je nu zelf ook zo'n zoete workshop bij Sucre volgen? Dat kan! Kijk dan even hier.

Ben je niet zo'n keukenprinses? Of, ben je moe van het shoppen in de PC en wil je liever thuis − met de voetjes omhoog − genieten van 'n lekker Sucre-dessert? Ga dan even langs bij de Sucre Dessert Store!

Oh ja, als niet-zoetekauw kun je trouwens ook ontzettend lekker eten bij Sucre!

Me at work

Peter Scholte, Luc van MonChou en Marja & Lana van MV Media Produkties, bedankt voor deze geweldige, zoete middag!

Foto's: Henk van der Giesen

3 opmerkingen:

  1. Wauw! Wat een geweldige ervaring zeg!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vond het zo ontzettend leuk en geweldig lekker! En het was leuk om je te ontmoeten en samen te werken :-) Topmiddag!

    BeantwoordenVerwijderen