vrijdag 25 mei 2012

Home Made Zomer

 Home_Made_Zomer

Zonovergoten
Stiekem heb ik nu helemaal geen zin om dit stukje te tikken... Ik wil de keuken in! Wat, zelfs met dit weer? JA! Juist met dit weer; Home Made Zomer staat boordevol verkwikkende drankjes, verkoelende soepjes, zonovergoten salades, lekkere BBQ-ideetjes en nog veel meer!
   De recepten zijn bovendien snel te maken, zo vertelt Yvette van Boven tijdens de Culinaire Avond bij boekhandel Selexyz Kooyker in Leiden: "Ik weet uit eigen ervaring dat je met het mooie weer helemaal geen zin hebt om lang in de keuken te staan."

Overwinning!
Yvette − wat 'n leuk mens trouwens! − vertelt hartverwarmend en vol liefde over eten. Ondertussen verwent ze ons met heerlijke dingetjes uit haar Zomerboek: we krijgen verfrissende muntlimo, heerlijke witte gazpacho met druiven, komkommer en amandelen, hartige cake met feta en olijven en superyummy financiers. In haar geïmproviseerde keukentje maakt ze nog wat extra siroop voor de limonade en vertelt ze dat je de munt beter niet te lang kunt laten trekken, omdat de munt dan bitter wordt.
   Zelf is ze het meest trots op haar recept voor nougat. Ze moest en zou een recept bedenken zonder glucose − ("anders maakt men het toch niet") en dat is haar na een x of 40 proberen − nou ja, 40 ;-)... − gelukt: "Dat was een leuke overwinning!"

Yvette (compleet met Home Made schort, gemaakt door een vriendinnetje!)
maakt muntlimo

Home Made. Natürlich hausgemacht
Enthousiast vertelt Yvette dat het voor haar heel normaal is om eten helemaal from scratch te maken, maar ze had nooit verwacht dat haar Home Made's zo'n succes zouden worden! Yvette is inmiddels aardig de wereld aan het veroveren met haar boeken: Home Made is al verschenen in het Engels, Duits en Frans en ook Zomer en Winter worden vertaald, zo vertelt haar uitgever Martin Fontijn trots.

Oops, she did it again...
Met het verschijnen van haar Zomerboek is de Home Made trilogie compleet − er komen geen Herfst en Lente; no worries, met de 3 boeken kun je het hele jaar door lekker koken.
   Ik ben voor de 3e x ontzettend enthousiast! Home Made Zomer is net zo goed en verfrissend als haar grote zus Winter en moeder Home Made waarmee Yvette van Boven bewijst dat ook sequels gewoon goed en verrassend kunnen zijn.
   Ik weet zeker dat Yvette met haar eenvoudig te volgen recepten en haar enthousiaste, grappige en persoonlijke stijl van schrijven iedereen de keuken in krijgt! Haar kookboeken zijn er niet om te verstoffen in de boekenkast, maar zijn er om veelvuldig gebruikt te worden in de keuken! Ik kan in ieder geval niet wachten om zelf de witte gazpacho te gaan maken. Of de kokos & limoencheesecake, de gegrilde geitenkaaspolenta, de tatin van aubergines, rode ui en pijnboompitjes... Stuk voor stuk simpele recepten waar je vrolijk van wordt!

Yvette druk aan het signeren

Heb je Home Made Zomer nog niet?
Sjees dan snel naar de boekhandel en haal Zomer in huis! Schenk jezelf een koel sapje, wijntje of cocktail in, ga lekker met het boek in het zonnetje zitten en laat je door Yvette meevoeren naar de Provence!

Op 'n lekkere zomer ;-D


Volgende x een recept uit dit heerlijke boek!
P.S. Lees hier m'n review over Home Made Winter.

0 reacties:

Een reactie posten