vrijdag 23 december 2011

Baileys

Ik ben gek op Baileys − met ijs graag! En weet je, je maakt 't heel makkelijk zelf, dus verras je familie en vrienden deze Kerst met je eigen homemade Baileys! Ook leuk als cadeautje voor onder de kerstboom − mam, ik hoop maar dat je dit niet leest voor zondag... ;-)


Wat heb je nodig voor de Baileys:

200 ml houdbare slagroom
1 blikje gecondenseerde volle melk met suiker (397 gram, Friesche Vlag)
300 ml Ierse whiskey
1 eetlepel espressopoeder
2 eetlepels chocolade siroop (Monin)

Zo maak je het:

1. Doe alles in 'n blender en mix kort totdat het net gemengd is.
2. Giet over in schone flessen en klaar!

De Baileys blijft in de koelkast zo'n 2 maanden goed.

Bron: Yvette van Boven, Home Made Winter


• De chocolade siroop van Monin kun je vinden bij koffie- & theespeciaalzaken zoals Simon Lévelt.

Cheers!

Op 'n mooie, gezellige en vooral lekkere Kerst
samen met familie & vrienden!

2 opmerkingen:

  1. Wat leuk dat je dat zelf kunt maken en waarom ook niet.
    Fijne feestdagen, Caroline

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Caroline: vond ik nou ook :-) Jij ook fijne feestdagen (dat is nu 3 x haha)!

    BeantwoordenVerwijderen