vrijdag 16 maart 2012

Als een kind in een snoepwinkel :-D

Er was eens meisje dat er van droomde eens te dineren in het wonderlijke restaurant van de bebrilde, culinaire magiër...

Dat meisje dat ben ik, het restaurant is het Britse restaurant The Fat Duck en de bebrilde, culinaire magiër annex mad scientist annex driesterrenchef is natuurlijk Heston Blumenthal!
Eten moet volgens Blumenthal niet alleen lekker zijn, maar ook opwindend en fun. Het is een belevenis waarbij persoonlijke herinneringen en emoties worden opgeroepen doordat het al je zintuigen prikkelt; eten is een samenspel van smaak, geur, geluid, gevoel en hoe een gerecht eruit ziet.
   Denk bijvoorbeeld aan zijn bekende gerecht Sound of the Sea dat eruit ziet als een strand met schuimende golven en waarbij je een schelp krijgt aangereikt waarin een iPod zit verstopt zodat je tijdens het eten kunt luisteren naar het geluid van zeemeeuwen en bruisende golven. Met dit gerecht probeert Blumenthal een sensatie te creëren waarbij je je op een strand waant en misschien wel terugdenkt aan die ene vakantie waarin je als kind heerlijk in het zand speelde. Dit lijkt mij echt the ultimate dining experience! Eten bij The Fat Duck is toch een droom en een sprookje tegelijk?

The Fat Duck; Bray, England
Sound of the Sea (Foto: Food & Wine)

Heston Blumenthal heeft nu iets nieuws bedacht waarbij het sprookje zelfs al een maand voor je reservering begint! The lucky few die een tafeltje weten te bemachtigen bij The Fat Duck − het restaurant krijgt tienduizenden telefoontjes per dag en dat met maar 42 couverts − krijgen een e-mail met daarin een link naar een filmpje dat de gast meevoert naar een magische snoepwinkel. In het filmpje, dat doet denken aan het Alice in Wonderland van Carroll, krijg je als gast alvast een voorproefje van de gerechten die je bij The Fat Duck op je bord krijgt. Het is de bedoeling dat je je als een kind in een snoepwinkel zo blij voelt en haast niet kunt wachten tot het moment van het diner!
   Als de magische avond eenmaal is aangebroken word je tijdens het diner op subtiele manier herinnerd aan de snoepwinkel. Aan het eind van het diner krijg je dan eindelijk je roze-wit gestreepte snoepzakje met de snoepjes die je eerder zag in de digitale snoepwinkel. Zo wordt opnieuw de blijdschap en opwinding opgeroepen die je voelt als een kind in een snoepwinkel!

The Sweet Shop (Foto: The Neighbourhood)

Ik vind het fascinerend hoe Heston Blumenthal steeds weer een nieuwe dimensie weet toe te voegen aan de eetervaring bij The Fat Duck. Bij The Fat Duck aten ze in ieder geval nog lang en gelukkig!


Informatie via Zestz en The Fat Duck


Geniet van je weekend!

4 opmerkingen:

 1. Oh ik hou van Heston Blumenthal! Het is zo boeiend om te kijken hoe hij zo'n fantastisch originele dingen doet... Ik wou dat ik ook eens een keertje aan zijn tafel mocht dineren. Zalig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. I hope that one day you will get to fulfil your dream! one of my baking blogger friends went there a while ago and did a write up, I thought you might like to check it out!all the special effects seem super cool:
  http://themorethanoccasionalbaker.blogspot.co.uk/search/label/fat%20duck

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Gem: me too ;-) Thank you for the link: looks amazing! Ros is very lucky!
  Have you seen all the lovely goodies she bought in the US? I just have to get my hands on those Mint Oreo cookies soon ;-)

  BeantwoordenVerwijderen