zaterdag 10 maart 2012

Pastinaaksoep

Pastinaaksoep met pastinaakchips

'n Lekker soepje voor het weekend!
Gemaakt van een − al lang niet meer − vergeten groente: pastinaak.

Wat heb je nodig voor de Pastinaaksoep:

750 gram pastinaak
2 uien
2 teentjes knoflook
olijfolie
2 laurierblaadjes
ca. 1 l groentebouillon
1 dl slagroom
zout
peper
nootmuskaat
peterselie

Zo maak je de soep:

1. Schil de pastinaak met een dunschiller en snijd in blokjes.
2. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verwarm een beetje olijfolie in een soeppan en fruit hierin de uien en de knoflook glazig.
3. Voeg vervolgens de blokjes pastinaak, laurierblaadjes en groentebouillon toe. Roer goed door en breng het geheel aan de kook. Kook de pastinaak op een laag vuur in zo'n 20 minuten gaar.
4. Neem de pan van het vuur en verwijder de laurierblaadjes. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender.
5. Roer de slagroom door de soep en verwarm de soep nog even op een laag vuur (niet laten koken). Breng de soep op smaak met zout, peper en wat nootmuskaat. Garneer met fijngehakte peterselie.

Bron: gebaseerd op dit recept via Foodies Magazine


Geniet van je weekend!

4 opmerkingen:

  1. Het ziet er weer heel goed uit Kelly. Niet alleen de foto,maar ook de presentatie van de soep vind ik erg goed!
    Fijn weekend, Caroline

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel Caroline! Hoop dat je 'n heerlijk weekend hebt gehad!

      Verwijderen
  2. Thanks Kelly, and that is super exciting about Oreo ice cream launching! They used to sell Oreo ice cream at our local supermarket when we lived in the Caribbean and it was sooo tasty, I am super jealous! This soup looks delicious! I went through a soup making phase of making it all the time in our slow cooker but we haven't for about a month now, maybe I need to change that by whipping up some of your delish looking parsnip soup - I love the little parsnip chips on top - so cute!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. I know, can't wait to try it! I just love soup; it's always so comforting. The parsnips chips were great too, they make a lovely snack!

      Verwijderen