woensdag 21 maart 2012

Cake and the City:
Poptasi Pastry in Amsterdam

Als ik in 'n andere stad ben, om te shoppen bijvoorbeeld, dan wil (lees: moet haha) ik altijd ergens lekker taart of iets anders zoets eten. In Cake and the City neem ik je mee naar leuke hotspots met de lekkerste taarten, cupcakes, macarons...!

In Frankrijk hebben ze Hermé en Ladurée, in Nederland hebben we nu Poptasi Pastry! De eerste macaronwinkel van Nederland opende gisteren, op Jour du Macaron, zijn deuren en Kell's Kitchen was erbij. Sterker nog, ik was de eerste klant die de kleurrijke winkel binnenging!


Passie
Samen met nog een aantal andere macaron liefhebbers word ik hartelijk ontvangen door eigenaren Patrick van Drie en Sascha Twigt. Patrick is van oorsprong artdirector, maar besloot een opleiding tot patissier te gaan volgen toen hij werd gegrepen door de documentaire Kings of Pastry (in deze blogpost schreef ik er al eens over). Ook Sascha komt uit een heel andere hoek; zij studeerde Commerciële Economie voor topsporters aan de Johan Cruyff University. Ze leerden elkaar kennen tijdens de opleiding patisserie waar hun passie voor macarons ontstond: "Je kunt er eindeloos veel creativiteit in kwijt, in zowel smaak, kleur als creatie."


Macaronheld
Pierre Hermé is hun grote macaronheld: "Zijn macarons zijn gewoon het lekkerst en zien er het mooist uit", vertelt Patrick. Het recept van Hermé vormt de basis voor de Poptasi macarons die met de hand worden gemaakt. "Wij willen geen macarons maken die er allemaal precies hetzelfde uitzien. Het is juist de charme van de macaron als ze niet 'perfect' zijn en bijvoorbeeld het ene voetje er anders uitziet dan het voetje van een andere macaron."


Kroonjuwelen
Samen vormen ze een perfect team; door zijn achtergrond als artdirector denkt Patrick meer vanuit beeld en is Sascha meer van de smaakjes, zo legt Patrick uit. Als ik hem vraag hoe zijn creatieve achtergrond zich vertaalt in het maken van macarons laat Patrick mij een foto zien van een waanzinnige macaron in de vorm van een kroontje. Wie weet kunnen we deze unieke macaron bij Poptasi Pastry gaan zien met Koninginnedag: "Misschien dat we dan macarons in de vorm van kroonjuwelen gaan verkopen, individueel verpakt in een plastic doosje op zo'n kussentje", vertelt hij enthousiast!


Dangerously delicious
Bij Poptasi Pastry maken ze "dangerously delicious macarons" en wel in 26 smaken! Je vindt er spannende smaakjes als: Liquorice (Hollandse drop), Bubblicious (fun & bubbly, op basis van kauwgom!), Sticky Date (met echte dadels), Stroopwafel, Chai (heerlijk kruidige Indiase thee), Chilli Chocolate (met chilipoeder en cayennepeper) en Chocolate Cinnamon Crunch (ruikt en smaakt heerlijk naar kaneel en chocolade). Voor de opening hebben ze zelfs speciale vanille macarons met blauwe muisjes gemaakt!
   De smaken zullen zo nu en dan wisselen: "We hebben nog veel meer smaken op de planken liggen. Zo kun je in de zomer wat frissere macarons verwachten met bijvoorbeeld munt", vertelt Sascha. De meeste macarons hebben een vulling van ganache, maar er zijn ook macarons die gevuld zijn met botercréme, zoals de Spekkoek en Baileys.


Of je nu in Amsterdam woont of niet, ga zeker eens langs bij Poptasi Pastry. Geloof me, de macarons zijn een tripje naar de Amsterdamse Pijp meer dan waard! Wil je nu zelf weten hoe je lekkere macarons kunt maken, dan kun je bij Poptasi Pastry ook een workshop volgen!

Poptasi Pastry
Gerard Doustraat 103
Amsterdam
6 opmerkingen:

 1. Oh how exciting, it looks like an amazing shop! and 26 flavours that is seriously impressive - love that you were the first one through the door!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. It sure is an amazing shop! It was hard to choose from all those lovely flavours and they even have more!

   Verwijderen
 2. Leuk is het geworden he! Ik heb net ook al een stukkie geschreven op De Glazen Vork! (ps. De handouts zijn ingepakt en worden vandaag op de bus gedaan!)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker! Coole shop en verrassende macarons!! Leuk dat ik je nog even tegenkwam en thanks voor de handouts!

   Verwijderen
 3. These macaroons look incredible!! If I ever come back to Amsterdam I'm seriously visiting this shop!! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. They sure are Laura! Love the surprising & exciting flavours. If you're ever in the neighbourhood you should definitely check it out ;-)

   Verwijderen