donderdag 18 oktober 2012

Macarons
 maken bij Poptasi Pastry

Mmmacarons

I confess... Ik ben nogal een chicken als het aankomt op het maken van macarons − het eten van de luchtige Franse koekjes gaat me dan weer heel goed af ;-) − maar macarons maken... Ik durf het gewoon niet; macarons mislukken namelijk de eerste keer of misschien zelfs wel de eerste paar keer. Ik ben 'n tikkie perfectionistisch, dus dat zie ik stiekem niet zo zitten. De oplossing? Een workshop bij de enige echte macaronwinkel van Nederland: Poptasi Pastry (lees meer over Poptasi in deze blogpost)!

Het werd een dolle boel met allemaal foodies bij elkaar, want ook Levine van Uit de keuken van Levine, Simone van Junglefrog Cooking, Pauline van Uit Pauline’s Keuken, Kookgek Wilma, Laura van Laura’s Bakery, Femke van Hééérlijk (kookschool & sfeercatering), Fabulous Food Fan Alexandra en Josette van Fotografie Josette Alkema waren van de partij! Zo leuk om andere culi-bloggers nu eens in het echt te ontmoeten na alle online 'gesprekken'.

Patrick & Sascha leren ons enthousiast
 het métier van macarons maken

Voordat we aan de bak gaan, moet er natuurlijk eerst geproefd worden! Ondertussen krijgen we van Patrick en Sascha wat uitleg over de perfecte macaron, het 'voetje', broyage (mengsel van amandel en poedersuiker) en Italiaanse meringue (deze is het meest stabiel en daarom ideaal voor macarons). Dan is het tijd om de Poptasi-keuken in te duiken gewapend met mixers, spatels en natuurlijk camera's?! Echt, we lijken wel een stel paparazzi!
   Met z'n allen maken we schattige paarse macaronnetjes (naar voorbeeld van Pierre Hermé) die even later perfect uit de oven komen, compleet met voetje! Uiteraard maken we ook een vulling: een lekkere botercrème waar we zelf allemaal een eigen smaakje aan geven. Lastig kiezen nog uit kokos, champagne, appeltaart, Baileys, chocolade...

Me, piping my first macarons

Macarons vullen met de lekkere botercrème 

Nu maar hopen dat de macarons thuis ook zo goed lukken!

Wil je zelf ook leren hoe je de perfecte macaron kunt maken, kijk dan even op de site van Poptasi. De workshops zijn binnen no-time vol, dus je moet er wel snel bij zijn!

Poptasi Pastry
Gerard Doustraat 103
Amsterdam

3 opmerkingen: