vrijdag 15 juli 2011

Sangría Blanca



Witte Sangría? Yep! En, het is hartstikke lekker! Dit is echt een heerlijk drankje voor 'n warme zomerdag lekker in de tuin, voor bij een barbecue, op 'n feestje of als je − na de meest regenachtige dag van het jaar − ontzettend zin hebt in de zomer.


Wat heb je nodig voor de Sangría Blanca:

2 sinaasappels
1 citroen
1 kleine appel
2 eetlepels fijne kristalsuiker
2-4 eetlepels Grand Marnier
1 fles witte wijn, gekoeld
munt (optioneel)
1 blikje 7Up van 330 ml, gekoeld


Zo maak je de sangría:

1. Pers 1 sinaasappel uit. Was de andere sinaasappel, de citroen en de appel (boen de citrusvruchten goed schoon). Snijd het fruit in schijfjes of stukjes.
2. Doe de stukjes fruit in een mooie karaf. Voeg 2 eetlepels suiker, het versgeperste sinaasappelsap, de Grand Marnier en de witte wijn toe. Als je het lekker vindt kun je er nog wat muntblaadjes bij doen. Roer alles goed door elkaar.   
3. Zet de karaf een paar uur in de koelkast zodat alle smaken goed kunnen intrekken en je de sangría lekker koud kunt serveren. 
4. Giet voor het serveren de 7Up bij de gekoelde sangría en roer goed door. Serveer de sangría in wijnglazen of Picardie glaasjes (eventueel met een partje sinaasappel op de rand van het glas).


• Voeg de Grand Marnier naar smaak toe. In plaats van Grand Marnier zou je ook Cointreau kunnen gebruiken.  
• Voor de Sangría Blanca kun je bijvoorbeeld een Chardonnay of Sauvignon Blanc gebruiken. Persoonlijk vind ik Sauvignon Blanc het lekkerst.


¡Salud!

5 opmerkingen:

  1. Lekker hoor! ik heb het laatst gedronken op de Parade - daar had het een andere naam, maar ik vond het eigenlijk lekkerder dan de rode sangria!
    xx mara

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja ja witte sangria waarom niet en al het fruit erin dat kan niet anders dan lekker zijn:)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @Mara: was 't misschien clericó of zurra? De witte sangría smaakt iets lichter en frisser dan de rode; 't drinkt als limonade ;-)

    @Dzoli: makkelijk te maken en inderdaad enorm lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Witte sangria ...wow, dat moet ik gaan maken dit weekend. Het ziet er in die glazen overheerlijk uit. Nu nog wat zon erbij.
    Overigens zie ik nog iets van aardbei en druif drijven, heb je die vergeten in het recept?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. @Nell: 'n zonnetje erbij zou inderdaad lekker zijn maar als je dit proeft, is het toch weer even zomer ;-). Er zitten geen aardbeitjes of druiven in de sangría, maar je kunt deze vruchten er prima in doen. Geniet alvast van je weekend!

    BeantwoordenVerwijderen