vrijdag 5 oktober 2012

Aan de Amstel


Al tijden staat Aan de Amstel heel hoog op mijn lijstje van must-go-to-restaurants. Of, stond. 'n Tijdje terug kreeg ik een telefoontje van Michiel van Fontaine Uitgevers en hij vertelde me dat ik een etentje voor 2 bij Aan de Amstel had gewonnen. JOEHOE!
   Dit etentje won ik natuurlijk niet zomaar. In juni deed ik mee aan de 'Home Made Zomer-prijsvraag' van Libris waarbij Yvette van Boven (samen met haar neven Joris en Alex eigenaar van het restaurant) benieuwd was naar het lekkerste recept voor zomerijsjes. Geïnspireerd door het Margaritaijs van eetschrijver Gerrit Jan Groothedde, dat sinds een tijdje bij Aan de Amstel op de kaart staat, besloot ik een recept voor boozy ijsjes in te sturen. Ik toverde mijn witte Sangría om in frisse zomerse ijsjes (ik gebruikte trouwens kaneelstokjes als ijsstokjes. Dit werkt echt prima en ziet er ook nog eens heel leuk uit!). Yvette herself riep mijn ijsje uit als het állerzomerste ijsje! YAY!

Afgelopen weekend was het zover! Kijk mee naar de lekkere foto's*.


Geroosterde Schotse kreeft met gesmolten lardo, 
knolselderijcrème,  & trompette de la mort

Gebraden ribstuk van Gasconnebig 
met posteleinstamppot, ingelegde artisjok, 
cantharellen, abrikozen-tomatenchutney & sjalottenjus

Gebakken vis van de dag: harder met snijbiet, 
gesmoorde venkel, worteltjes, zeekraal, 
linguine & mossel-beurre blanc

Hét Margaritaijs

Taartje met lemon curd en meringue

Needless to say, dat we echt top hebben gegeten bij Aan de Amstel! Geen liflafjes, maar goed gevulde borden met verrukkelijke en pure gerechten. Al het eten wordt − cliché, I know − met liefde bereid en dat proef je! Het restaurant zelf is klein en knus, de sfeer ongedwongen, de bediening én muziek relaxed.

Trek gekregen? Ga naar Aan de Amstel − al was het alleen maar om die goddelijke kreeft gewapend met kreefttang en al te lijf te gaan of om nu eindelijk eens dat bijzondere Margaritaijs te proeven! Volgens mij is het er altijd druk, dus reserveer wel een tafeltje van tevoren.

Aan de Amstel
Weesperzijde 42a
Amsterdam
Open: woensdag t/m zondag
www.aan-de-amstel.nl

Geniet van je weekend!

* De foto's zijn gemaakt met een iPhone.

4 opmerkingen:

  1. Mmmm... dat ziet er heel smakelijk uit! Ik heb er zin in gekregen.
    Helaas plan je niet zo snel een avondje eten in A'dam als je in Brabant woont. Maar Aan de Amstel staat wel op mijn lijstje voor als we in de buurt zijn.
    Toch één van de beste prijzen die je kunt winnen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is nog eens een leuke prijs om te winnen! Het ziet er allemaal heel erg lekker uit, ik kan me voorstellen dat jullie genoten hebben.
    Fijn weekend!Caroline

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Absoluut. Het was echt geweldig en we willen er zeker nog eens naar toe!

      Verwijderen